На заседанието на служебния кабинет: Главчев призова за бързо съставяне на правителство

  12 Юни 2024, 18:43     

С призив към новоизбраните народни представители се обърна служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на кабинета.

Димитър Главчев – служебен министър-председател
Дано по-бързо да се конституират и да работят в посока да се състави възможно най-бързо редовно правителство, тъй като хората някак си се умориха от тази изборна прогресия, даже тя вече граничи към изборна агресия към избирателите и затова са налице и тези резултати. 

Служебният премиер изрази надежда редовното правителство да започне работа възможно в най-кратък срок. И отново се похвали с добре протеклата организация и реализация на изборите.

Димитър Главчев – служебен министър-председател
Министерството на електронното управление удостовери машините, като за пръв път присъстваха на това удостоверяване и представители на политическите партии, и на неправителствени организации. И мисля, че по отношение на това, че може да се прави нещо с машините, поне този път няма такива съмнения. 

Главчев изтъкна и добрата работа на вътрешното министерство.

Димитър Главчев – служебен министър-председател
МВР през цялото време следеше какво се случва. И, мисля си, че и по време на предизборната кампания, и в самия изборен ден води борба срещу т.нар. – което е, то е уродливо явлението, но е известно като купуване и продаване на гласове. Само последния ден ако не се лъжа, 16 хил. служители на МВР са били в самия изборен ден, които са наблюдавали, за да няма отклонения от нормалния процес. 

Външното министерство също е отчело добра организация.

Димитър Главчев – служебен министър-председател
МВнР и то се справи добре. Имаше близо 800 секции в чужбина, през които са минали съгласували 145 хил. души за Национален парламент и 58 800 души за Европейски парламент. 

Министър-председателят благодари и на администрацията на Министерски съвет за добрата комуникация с Централната избирателна комисия.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите