Концертен цикъл "Майстори на цигулката": Световноизвестни музиканти във Враца

  06 Юни 2024, 19:42     

Сезон лято-есен на врачанската филхармония започва утре вечер с концерт на световно известната цигуларка Яна Дешева. В програмата са включени произведения на Бах и Хайдн. Концертът започва в 19.00 часа в градската концертна зала.  

Гостуването на Яна Дешева във Враца е част от концертния цикъл „Майстори на цигулката”. Заедно с Врачанската симфониета те ще изпълнят Концерт за цигулка и обой в до минор от Бах и Концерт за цигулка и оркестър в сол мажор.

Христо Павлов – директор Симфониета Враца:
„Цигулар от най-известните в света. Още като деца печелеха награди по всякакви конкурси по цял свят. Щастлив съм, че ще имаме възможност за първи път да бъде при нас. Тя живее и работи като концерт майстор в Дания. Те българите това им е основното занимание, да свирят като концерт майстори в света. Малко нации могат да се похвалят с това. Не знам с какво сме го заслужили, но явно има някаква причина.”

В концертния цикъл "Майстори на цигулката" през сезона са включени и изпълнения на Стоимен Пеев – в програмата Глузонов – концерт за цигулка и оркестър и Римски-Корсаков „Шехерезада”, Марио Хосен с премиера във Враца на Летен пасторал и Галина Хосен с изпълнения на Вебер и Брух.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите