„Капачки за бъдеще“ във Враца - близо 4,5 тона събраха организаторите в неделя

  13 Ноември 2023, 19:08     

Висока активност показаха врачани в поредната инициатива на мащабната благотворителна кампания "Капачки за бъдеще", която се проведе в неделя. 

Ивайло Христов – доброволец

Примерно, можем да направим сравнение с миналата кампания, която беше, не знам, мисля че пролетта. В сравнение с тогава този път събрахме около 50% повече. В частност този път събрахме около 4 тона и половина капачки, които закарахме в Монтана за рециклация.  Имаше много семейства, които сами си събират, имаше много хора, които просто в магазини наоколо, нали, в съседни градове също така, събират капачки и просто ги донасят, нали, не е свързано конкретното учреждение, нали, ами просто доброволци, които са решили, че... видяли са кампанията в може би в публикацията във фейсбук групата и са решили по свое желание да донесат капачките, които са видяли някъде, че могат да бъдат събрани. 

Въпреки че основната цел на кампанията е събирането на пластмасови капачки, оказва се, че за рециклиране се носят и други материали.

Ивайло Христов – доброволец

По никакъв начин не сме връщали хората, които просто носят чували пълни с алуминиеви кенчета, с пластмасови бутилки, нали, те също са вложени в кампанията. И утре е организиран транспорт, за да може тези алуминиеви кенчета да бъдат транспортирани в пункта за рециклация. 

Събраните за благотворителност капачки могат да се предават и в сградата на Младежкия център.

Ивайло Христов – доброволец

Конкретно за град Враца планираме отново да има такава кампания тази пролет. Но все още нямаме определена дата кога точно ще се случи. 

А желаещите да получат повече информация на местно ниво могат да го направят чрез фейсбук страницата на инициативата "Клуб за Бъдеще - Враца".
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите