Да живееш в тъмнина: Проблем с осветлението във Враца

  20 Май 2024, 20:03     

Изрядни данъкоплатци, а живеят в квартал без улично осветление. Такава е ситуацията в кв. 72 във Враца. В тъмната част от денонощието трудно се придвижват възрастните хора и малките деца. 

Йордан - жител на кв. 72, Враца
Точно аз искам да сигнализирам на 112, да разговарям с кмета да пусне уличното осветление. Над надлеза се разклонява – не се вижда. Човек се удари в знака, ще изгине народа. Не свети. Аз не знам откъде се командва. Звъня на 112, но това не е временно. В квартала дори да няма, но на главното шосе. Имам кола. Никой не спазва ограниченията. Няма оправия в тая държава.

Силно притеснени са и семействата с малки деца, заради невъзможността да се придвижват в пълния мрак.

Петя Тодорова - жител на кв. 72, Враца
Вечерно време нищо не се вижда – не свети. Да излезеш с деца, да прибереш деца в пълна тъмнина. Тук никъде на свети – само по главното. До линията за влака също няма осветление. 

За проблема са подавани сигнали на спешния телефон 112, както и в социалната мрежа. Потърсихме за коментар местната управа.

Цветан Стойчков – зам.-кмет на община Враца
При подаване на сигнал хората не дават конкретика за точно местоположение. Колегите трудно установяват проблема и повредите стоят неотстранени с дни.

Стойчков уточни, че продължават ремонтите на проблемните участъци. Ново улично осветление ще бъде изградено на места във Враца и селата със средства на общината.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите