Да опазим природата - Монтана с инициатива в Световния ден за рециклиране

  18 Март 2024, 18:48     

В Световния ден на рециклирането малките възпитаници на Четвърта детска градина "Калинка" взеха участие в почистването на парк Монтанезиум в Монтана. 

 


Боклуци, ние ги събрахме.
Събирахме боклуци и шишета, да е чисто.

За опазването на околната среда помагат и атрактивните съоръжения наречени "шишеяди", в които се събират пластмасови бутилки за рециклиране. В парка вече има няколко жълти контейнера, като първият бе монтиран през миналата година.

Надя Младенова, управител на общинско дружество
Шишеядът сътвори чудеса, с него събрахме над 1 тон пластмасови бутилки, които бяха предадени за рециклиране. Получихме сума от 5 000 лв., предвидили сме да закупим в парковете кошчета за кучешките изпражнения, защото това се оказа сериозен проблем. Също така ще направим информационни табели, забавни в парковете, които да привличат и мотивират и деца и родители да изхвърлят на правилните места отпадъците.

Станимир Стоев, общински съветник
Това не е за един ден, това е за цялата година и трябва ежедневно да го правим. Ако аз не изхвърля боклука на пътя той няма да е там. Погледнете тези деца, за тяхното бъдеще, пазете природата.

Най-малките участници в почистването получиха специални награди с логото на контейнерите за разделно събиране на пластмасови, хартиени и метални отпадъци.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите