20 политически формации във Врачанско ще участват в местните избори

  19 Септември 2023, 17:51     

Срокът за регистрация на политически партии, местни коалиции и инициативни комитети за местните избори изтече. Това обявиха от Общинската Избирателна комисия във Враца.

Изтече срокът за регистрация на политически партии, местни коалиции и инициативни комитети за участие в местните избори на 29 октомври.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца:
До последният срок се регистрираха 15 политически партии, 3 местни коалиции, един независим кандидат за общински съветник и един независим кандидат за кмет на кметство. 

Нито една политическа формация не е била върната, заради нередовни документи, допълни още председателят на общинската комисия.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца:
Имаше леки забележки, които се отстраняваха по време на самата регистрация, единствено част от кандидатите сигнализираха при нас, че имаха проблем с банковите сметки, но това е от системата на някои от банките. Не сме върнали никой до момента.

А от днес започна и поименното регистриране за общински съветници, кмет и кметски наместник.

Мария Попова - предс. на ОИК, Враца:
Приканвам всички максимално бързо да подготвят документите, т.к. при констатиране на нередности комисията има възможността в срок да отстранят своите забележки, да заповядат отново, затова нека го направят своевременно, за да имат достатъчно време ако има нередовност на документите да могат да ги отстранят в срок.

Срокът за поименното регистриране изтича до 17.00 ч. на 26 септември.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите