Здравословното е вкусно

  08 Ноември 2018, 19:41     0

Нетрадиционна благотворителна инициатива подеха ученици от Профилираната природо-математическа гимназия във Враца. Представителите на ученическия съвет сами приготвиха здравословни храни, които да предложат на връстниците си на благотворителен базар. Събраните средства са им необходими, за да закупят чанта за спешна помощ, с каквато гимназията сега не разполага. Децата, закупили си от здравословните храни пък се увериха, че полезното може да бъде и много вкусно.

Филия пълнозърнест хляб с лютеница и извара, вместо пица. Топче от фурми и кокос, вместо шоколадов бонбон. Протеиново блокче с ядки, мед и стафиди, вместо десертче с карамел и нуга. Това предложиха от Ученическия съвет към врачанската математическа гимназия на своите съученици в организирания Ден на здравословното хранене. Още от входа стъпки със съвети за полезните и вредни храни отвеждаха всеки прекрачил прага на учебното заведение към специално подредена маса във фоайето. Какво целят учениците с тази инициатива?
Предложените здравословни храни са приготвени от учениците като момчета и момичета са участвали активно.
Как обаче приемат учениците предложените им здравословни храни?
Участниците признаха до колко самите те се хранят здравословно.
Повечето от възпитаниците на гимназията отидоха до масата със здравословни храни, за да научат за ползите от тях и да опитат. До колко, обаче са готови да се придържат към подобен хранителен режим в ежедневието си?
Предложените здравословни храни бяха с благотворителна цел. Всеки взел си то тях трябваше да остави стотинки, с които да подпомогне закупуването на чанта за спешна помощ. Идеята е на ученическия съвет, тъй като всяко училище трябва да има необходимите материали за бърза и навременна реакция.