СДС се възражда за местните избори

  27 Юли 2018, 18:34     0

Новоизбраният председател на СДС Румен Христов бе на посещение във Враца днес. В рамките на визитата, лидерът проведе среща с местните структури , на която бяха набелязани действия за предстоящите редовни местни избори през 2019г. На брифинг пред медиите, Христов съобщи, че подобни работни срещи по места ще продължат. „Защото целта е възраждането на СДС“.

Относно предстоящите редовни местни избори в края на 2019 г. Румен Христов каза, че СДС ще се яви на тях най-вероятно в коалиция. Три са вариянтите за бъдещо коалиране.

Лидерът на СДС заяви, че разчита много на местните структури и представянето на местните избори догодина, тъй като, там където има представителства от съветници и кметове, има добри резултати и на други избори. За предстоящите избори, структурите по региони имат право да се коалират, с които партии преценят, с изключение на ДПС и БСП.

Относно предстоящите евроизбори, Христов каза, че СДС няма да се яви самостоятелно, а ще се водят разговори с други десномислещи партии. Бариерата за преминаване е 7%, което на този етап е почти недостижима цел за автентичната дясна партия, ако се яви самостоятелно на изборите.
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите