Рекордно количество наркотик

  27 Ноември 2018, 19:55     0

Рекордно количество наркотик на Дунав мост 2. Униформените се натъкнаха на 133 кг. метамфетамин, превозван в лек автомобил и натъпкан в сакове и найлонови пликове. Задържани  са двамата пътници от автомобила. Пред съда те твърдят, че не знаели как дрогата е попаднала при тях. 
Анка Христова е родена през 1969 година. Тя се качила при Ивайло Денчев в района на Ботевград. Денчев е роден през 1972 година. С множество заболявания и във видимо не добро здравословно състояние. Двамата се опитали да прекарат през граница рекордното количество наркотик.
Пред съда днес и двамата твърдят, че нямат идея как са се возили в компанията на133 кг метамфетамин. Категорични са, че са невинни! 
А служители на гранична полиция, дори намерили наркотика, увит в плик в краката на Анка. Тя обаче не била наясно как се е озовал там. Днес видинския окръжен съд разгледа мярката на двамата обвиняеми за трафика на рекордния брой наркотична субстанция. Съдебният състав определи най-тежката мярка "Задържане под стража" на двамата трафинканти. Решението подлежи на обжалване пред Софийски съд в 3 дневен срок, а въпросът от къде  двамата са взели толкова дрога - остава.