Обществените чешми във Враца

  11 Юли 2019, 18:47     0

Граждани алармираха за неработещи обществени чешми във Враца. Каква е причината за да няма вода от тях? И ще бъдат ли възстановени тези в резултат на ремонтните дейности по обновяването на централната градска част. Това са въпросите, които си задават хората особено в горещите дни.
До края на юли се очаква да заработи отново чешмичката в парка зад паметника на Хр. Ботев или наричан още "Зелето" . В парка ще бъдат монтирани още няколко осветителни тела. Оказва се обаче, че много от неработещите чешми в града са резултат от вандализъм. Тази чешмичка вече е отремонтирана и работи, както и още две по продължението на пешеходната зона към търговски център Суми. Дейностите по възстановяването на т.нар. водно огледало предвиждат запълване на фугите и подновяване на тръбната и водопроводната мрежа, захранваща езерото.
А пейките, които в момента са в парка зад паметника на Хр. Ботев ще намерят приложение в други по-малки паркове и квартали на града, уточни Каменов. Очаква се освежаване и на още няколко парка във Враца, за които е предвидена изненада.


Акценти

В деня на белия бастун

   15 Октомври 2019   0

Хром във водата в Козлодуй

   15 Октомври 2019   0

Последни новини

Започна поетапно строителство

   22 Октомври 2019   0

Осъдиха мъж за опит за убийство

   22 Октомври 2019   0

Площадка за лешоядни птици

   22 Октомври 2019   0

Работилница за занаяти

   22 Октомври 2019   0

 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите