Максимални присъди за жестоко убийство на ул.”Околчица”

  06 Ноември 2018, 17:25     0

67-годишния Симеон Тодоров, който живеел на ул. „Околчица“ във Враца е бил жестоко убит в дома си заради невърната от извършителите сума в размер на 70 лева. След солиден запой на 11 март 2017 г. Пламен Иванов и Цветан Цветков се скарали с домакина. Възрастният мъж бил повален на пода и бит с дървен предмет. Пламен Иванов държал пострадалия притиснат към пода, а Цветан Цветков му нанесъл порезни рани последователно, сменяйки няколко ножа. Той прерязал шията на Симеон заедно с кръвоносните съдове, достигнал до шийните прешлени и почти го обезглавил. След извършеното убийство двамата обвиняеми се върнали в заведението и продължили да консумират алкохол.
Ход на процеса бе даден в началото на месец юли, а днес се проведе и последното съдебно заседание. Часове преди окръжните магистрати да решат каква ще е присъдата на двамата подсъдими, бащата на единия от тях чакаше притеснен пред съдебната зала. Асен Димитров разказа, че синът му Пламен е бивш военен, кротък и спокоен. Не е конфликтен, но се променил след смъртта на майка си.
Асен Димитров разбрал от съседи, че синът му е един от извършителите на жестокото убийство.
Днес съдебният състав разпита двама свидетели, призовани от защитата на подсъдимите. Изслушани бяха и заключенията на 2 ключови експертизи-ДНК и психолого-психиатрична. Последната доказа, че двамата извършители са вменяеми. По време на убийството са били в алкохолно опиянение, но са създавали свойството и значението на деянието и са можели да контролират постъпките си. Участието на Пламен Иванов в деянието има отегчаващи вината обстоятелства, затова неговата присъда е с година по-голяма, а именно 17 години ЛС при първоначален строг режим, а за Цветан Цветков-16 години затвор при първоначален строг режим.
И днес извършителите на жестокото убийство не казаха дали съжаляват за стореното:
Как реагира бащата на подсъдимия Пламен при вида на окования в белезници мъж.
Присъдата на Окръжен съд-Враца не е окончателна. Тя подлежи на обжалване или протестиране в 15-дневен срок пред САС. Последни новини

Великденски почивки

   25 Април 2019   0

 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите