Инвестициите на ЧЕЗ за 2019г.

  01 Декември 2019, 18:37     0

ЧЕЗ Разпределение България инвестира 4 млн. лв. в монтирането на автоматизирани съоръжения по електроразпределителната мрежа през 2019 г. Компанията инсталира близо 270 устройства, които ще спомогнат за по-бързата реакция при възникване на евентуални аварии.

Автоматизираните съоръжения сигнализират къде е аварията; къде има къси съединения и подават команда на електропровода да се изключи. Някои от тях имат възможността сами да изключат електропровода. Чрез тези устройствата, диспечерите са в състояние да насочват аварийните екипи с много по-голяма точност.

Автоматизацията на мрежата води до редица облекчения. Пример в това отношение е автоматичното секциониране на електропроводите на отделни зони, което дава възможност за отделяне на авариралия участък в рамките на няколко минути, като по този начин по-голямата част от клиентите, захранвани от него, остават незасегнати.

За последните две години и половина инвестицията в тези съоръжения възлиза на 11 млн. лв. Наред с автоматизирането, ЧЕЗ стартира и модернизацията на възлови станции на територията, обслужвана от дружеството.
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите