Деца се включиха в екологична кампания

  08 Ноември 2018, 17:38     0

Даровете на природата през есента под формата на оцветени в топли нюанси листа, жълъди, кестени и семена на растения бяха главният герой в организираната есенна работилница в ДГ “Славейче”. Малчуганите на различна възраст превърнаха инициативата във весел празник, с който показаха, че могат да съчетаят полезното с приятното. Техен гост бе зам.-кметът Петя Долапчиева, която поздрави учители и деца за екологичното начинание. 

От своя страна децата поднесоха своя музикален поздрав.

С весело стихче показаха, че добре познават природата и знаят как да се грижат за нея. 

Гост на есенната работилничка беше и експерт от лесничейството във Враца, който даде на децата ценни съвети за дърветата и тяхното опазване. 

Под погледа на своите учители всеки от малчуганите засади жълъдче като част от националната кампания “Когато станем 100 000 – ще посадим гора”. В инициативата се включиха активно и родители.

Всеки от малчуганите обеща да се грижи за своето жълъдче, което да отгледа с много любов и така да посади един дъб. С останалите шапчици на жълъди, кестени, орехи и пъстри листа участниците имаха възможност да изработят с много фантазия есенни сувенири
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите