Деца с препоръки към шофьорите

  08 Ноември 2018, 19:46     0

Деца от началните училища във Враца призоваха шофьорите за повече бдителност и толерантност на пътя. Малчуганите и служители на реда обединиха усилията си, за да достигнат посланията до повече водачи. Инициативата "Посланията на есенния лист" е на Националния дворец на децата  и се реализира за втора поредна година.

Днес децата направиха подарък на шофьорите, които по различни причини нарушават правилата за движение на пътя и причиняват катастрофи. И ако водачите има много и различни обяснения защо се е стигнало до даден пътен инцидент, то за децата всичко е много просто. Така просто и ясно те отправиха и своите послания към водачите,изписани на есенни листа.

Според децата забързаното ежедневие е основната причина, заради която шофьорите не спазват правилата. И ако наказанията за шофиране в разрез с правилата стават все по-строги, то за малчуганите наказанието трябва да е едно…За разлика от шофьорите, децата са на едно мнение какво трябва да се прави при преминаване на пешеходна пътека. Инициативата за повишено внимание на всички участници в движенето се реализира с подкрепата на Главна дирекция „Национална полиция“.
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите