Безопасна работа в горещините

  03 Август 2020, 17:20     0

При червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Национален институт по метеорология и хидрология, работодателите са длъжни да въведат мерки за гарантиране на безопасност на работещите на открито. Това напомнят от Инспекцията по труда във Враца. Според Наредбата за минималните изисквания за микроклимата на работните места, в закритите работни помещения трябва да бъдат поддържани оптимални температури. 

При работа на закрито градусите през топлия период трябва да бъдат между 18 и 25, като стойностите варират според типа работа – лека, средна или тежка. Допустимата температура не може да бъде над 28 градуса, но има и изключения. Според тях при много високи температури навън, в помещенията може да е с от 3 до 5 градуса над допустимите стойности, но не повече от 33 градуса.

Работодателите имат възможност да въведат и организационни мерки с цел да се работи в по-хладните часове на деня, промяна на типа работа, по-чести почивки в охладени според препоръките на Световната Здравна Организация помещения и други.

До момента в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" са подадени два сигнала, касаещи нарушения, свързани с прегряващ микроклимат. При проверките е установено, че те са неоснователни.Последни новини

Спецакция в Тишевица и Вировско

   18 Септември 2020   0

"С очите си видях бедата"

   18 Септември 2020   0

 Анкета

Какво си купихте от Врачанския панаир?


Виж резултатитеVashiat_Nadejden_turgovec