18 години затвор заради убийството на земеделския производител от с. Добролево

  17 Декември 2018, 19:26     0

18 години затвор за Мариян Димов, който уби по особено жесток начин земеделския производител Кунчо Кунчев от с. Добролево. Делото  приключи днес, с осъдителна присъда. Жестокото убийство на Кунчо Кунчев беше извършено през 2015 г. Тогава извършителят влязъл да краде пари в къщата му. Но когато Кунчо го усетил, го наръгал над 20 пъти с нож, а след това го и заклал. Докато тършувал за пари, откраднал и пистолета му.  За подобно деяние законът предвижда от 15-20 години ЛС, доживотен затвор или доживотен без замяна. През лятото на 2017г. Мариян Димов се призна за виновен и бе осъден на 20 години затвор. Делото премина по съкратената процедура, заради която се премахва възможността за доживотен затвор. Апелативните магистрати обаче върнаха казуса за ново разглеждане, тъй като липсвало описание на фактическата обстановка. Днес друг състав на ОС-Враца разпита и последните свидетели. Минути преди заседанието близките на убития Кунчо отново си спомниха жестокостта на деянието. Три години след убийството, семейството на уважавания производител още живее в страх.

Докато делото се разглеждаше от столичните магистрати и бе върнато отново във Враца подсъдимият бе с най-леката мярка за неотклонение – подписка.

Миналата година  Мариян Димов  се призна за виновен и така намали размера на наказанието. Сега обаче отрича да го е извършил. И ако съществуват колебания в тази теза, то подсъдимия е напълно наясно с правата си.

ОС-Враца  призна Мариян Димов за виновен в извършването на грабеж, завършил с жестоко убийство и постанови 18 години ЛС. Магистратите измениха и мярката за неотклонение на подсъдимия от най-леката в най- тежката - задържане под стража.

Почернените роднини не бяха доволни от присъдата и от законите в България. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред САС.